Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

Το λουλούδι με τις μαγικές ιδιότητες! Ποιες θεραπευτικές ιδιότητες έχει.




Το λουλούδι λουίζα με τα μικρά ανθάκια της, λευκά, πράσινα και μωβ που στολίζουν τον θάμνο, εμπεριέχει φαρμακευτικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Αυτό το μαγικό λουλούδι κάνει θαύματα, αφού θεραπεύει νοσήματα του πεπτικού συστήματος και βοηθάει όταν υποφέρουμε από διάφορες παθήσεις.

Ανιχνεύοντας σε βιβλία βοτανολογίας η λουίζα ή αλλιώς στη λατινική γλώσσα «lippia citriodora» κατατάσσεται στην οικογένεια των verbenaceae, περιλαμβάνει περίπου 250 είδη και κατάγεται από την Αμερική.

Στην εποχή μας πλέον, τη θεωρούμε και δικό μας φυτό και είναι γνωστή πέρα από τα επιστημονικά της ονόματα ως λιππία και λεμονόχορτο και αυτό γιατί η όσφρηση συλλαμβάνει την απερίγραπτη και εκλεπτυσμένη εσάνς που θυμίζει λεμόνι.

Συνάμα όταν θα βραστούν τα λογχοειδή πράσινα φύλλα της λουίζας, θα αισθανθείτε μια ευχάριστη ξινή γεύση στον ουρανίσκο σας που θα σας χαρίσει ευεξία και ανάταση. Στην Κρήτη επίσης θα ακούσετε να την αποκαλούν γοργογιάννη.

Αυτό το μαγικό λουλούδι, λοιπόν, δημιουργεί θαύματα και φροντίζει για την καλή σας υγεία με πολυάριθμους τρόπους τόσο ως αφέψημα ή ως λάδι αλλά όσο και από τα άνθη ή τα φύλλα του.

Συνιστάται απαραίτητα η χρήση του λόγω της ευεργετικής της ιδιότητας στον οργανισμό σας, αφού θεραπεύει διάφορα νοσήματα του πεπτικού συστήματος και βοηθάει όταν υποφέρετε από τα ακόλουθα:

Δυσπεψία, μετεωρισμό, νευραλγίες και κολικούς στομάχου, διάρροια και αιμορραγία.

Βοηθάει στην αποβολή περιττών υγρών, στο αδυνάτισμα και στην αποτοξίνωση του οργανισμού.


Είναι διουρητικό και αντιπυρετικό.

Ανακουφίζει από ημικρανίες.

Καταπολέμα νευρικές κεφαλαλγίες και πόνους αυτιών.

Περιέχει αφροδισιακές ιδιότητες.

Το έγχυμα του βοτάνου επουλώνει πληγές και καθαρίζει αποτελεσματικά το πρόσωπό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου