Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016

Η συνταγή της ημέρας: Κρέμα με βερίκοκα





Υλικά για 4 άτομα
  • 500 γρ. βερίκοκα ώριμα, κομμένα στη μέση
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.γ. ανθόνερο ή ροδόνερο
  • χυμό από 1/2 λάιμ (μοσχολέμονο) ή λεμόνι
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι, στραγγιστό
  • 1 φλ. φιστίκια Αιγίνης, τριμμένα
  • φυλλαράκια δυόσμου για το ντεκόρ (προαιρετικά)
Εκτέλεση
  1. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα βερίκοκα με το μέλι, το ανθόνερο και το χυμό του λάιμ μέχρι να γίνουν ένας ομοιόμορφος πολτός.
  2. Μοιράζουμε σε ποτήρια του ουίσκι λίγο πουρέ βερίκοκου στον πάτο, από πάνω βάζουμε μία στρώση γιαούρτι, επαναλαμβάνουμε με μία στρώση βερίκοκο και τελειώνουμε με γιαούρτι. Πασπαλίζουμε με φιστίκια Αιγίνης και στολίζουμε προαιρετικά με τα φυλλαράκια δυόσμου.
  3. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο και τη σερβίρουμε δροσερή.
Tips
  • Για ακόμη λιγότερες θερμίδες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γιαούρτι με 2% ή με 0% λιπαρά.
  • Αν προτιμάμε, κάνουμε δύο στρώσεις μόνο, ξεκινώντας με τον πουρέ βερίκοκου και τελειώνοντας με το γιαούρτι.
Πηγή: imommy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου