Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

Η πιο νόστιμη Ηπειρώτικη χορτοτυρόπιτα χωρίς φύλλο






Αυτή είναι η πιο νόστιμη Ηπειρώτικη χορτοτυρόπιτα χωρίς φύλλο που έχετε δοκιμάσει!
Δείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε την μπατσαριά.
Υλικά
500γρ. καλαμποκίσιο αλεύρι
1 κιλό χόρτα διάφορα (σπανάκι, σέσκουλα, λάπατα, άγρια χόρτα) καθαρισμένα, πλυμένα
4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 μέτριο πράσο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνηθο ή μάραθο ή άλλα μυρωδικά ανακατεμένα
350γρ. φέτα τριμμένη
3 αβγά χτυπημένα
250γρ. γιαούρτι (όχι στραγγιστό)
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο + ½ φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο, ανακατεμένα
αλάτι

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Βάζετε όλα τα χόρτα και μυρωδικά σε μεγάλο στραγγιστήρι και τα πασπαλίζετε με αρκετό αλάτι. Τα τρίβετε με το χέρι και τα αφήνετε για 10 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους. Μετά τα στύβετε καλά με το χέρι και τα ρίχνετε σε μέτριο μπολ.
Προσθέτετε και τη φέτα και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε και ⅓ από το μείγμα λαδιού - βούτυρου και ανακατεύετε.
Στο μεταξύ φτιάχνετε το χυλό: Ανακατεύετε σε μεγάλο μπολ το καλαμποκίσιο αλεύρι, τα αβγά και το γιαούρτι.
Πρέπει να γίνει ένας μέτριος χυλός που να μην πέφτει εύκολα από το κουτάλι. Αν είναι πολύ πηχτός, τον αραιώνετε με λίγο γάλα.
Λαδώνετε ένα μέτριο ταψί (διαμέτρου 32-34εκ.) και απλώνετε το μισό χυλό ομοιόμορφα. Σκορπάτε από πάνω τη γέμιση των χόρτων ώστε να είναι το ίδιο πάχος παντού. Απλώνετε τον υπόλοιπο χυλό από πάνω. Δεν χρειάζεται να είναι τελείως σκεπασμένα τα χόρτα.
Περιχύνετε την επιφάνεια με το υπόλοιπο μείγμα λαδιού - βούτυρου και ψήνετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η πίτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου