Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Η πιο νόστιμη και γρήγορη συνταγή για παπουτσάκια μελιτζάνας με γιαούρτι!






Οι μελιτζάνες παπουτσάκια με μπεσαμέλ είναι από τα πιο κλασικά καλοκαιρινά φαγητά.
Βέβαια, αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό ή λίγο πιο ελαφρύ, μπορείτε να αντικαταστήσετε την μπεσαμέλ με μια εξίσου νόστιμη σάλτσα γιαουρτιού
Υλικά
Για τα παπουτσάκια
4 μελιτζάνες φλάσκες
λίγη ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τον κιμά
13 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
400γρ. μοσχαρίσιο κρέας πολύ ψιλοκομμένο ή κιμά
100γρ. κονιάκ
3 ντομάτες ώριμες τριμμένες
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
1 φύλλο δάφνης
½ μάτσο μαϊντανό χοντροκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για την κρέμα
400γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150γρ. γραβιέρα πικάντικη τριμμένη
2 αβγά
¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Κόβετε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος, τις χαρακώνετε με ένα μαχαίρι και τις βάζετε σε ένα ταψί. Πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη, τις αλείφετε με 5 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο και τις ψήνετε στον φούρνο για 30-40 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσει η σάρκα τους. Αφήνετε τις μελιτζάνες στην άκρη.

Στο μεταξύ ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαραθούν.
Ρίχνετε το κρέας και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Σβήνετε με το κονιάκ, αφήνετε να εξατμιστεί για 1-2 λεπτά, προσθέτετε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το φύλλο δάφνης και τα αφήνετε σε χαμηλή φωτιά να μαγειρευτούν για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει το κρέας και να δέσει η σάλτσα του.
Ρίχνετε το μαϊντανό, ανακατεύετε και κρατάτε το κρέας στην άκρη.
Για την κρέμα: Βάζετε σε ένα μπολ το γιαούρτι, τη μισή ποσότητα της γραβιέρας, τα αβγά, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Κρατάτε την κρέμα στην άκρη.
Λιώνετε τη σάρκα στις μελιτζάνες με ένα πιρούνι, τις γεμίζετε με το κρέας πρώτα και μετά απλώνετε την κρέμα γιαουρτιού. Πασπαλίζετε με τη υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου