Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Η πιο ωραία συνταγή για σάντουιτς παγωτό με μους σοκολάτας!






Ονειρεμένο σάντοιυτς παγωτό με μους σοκολάτας με παντεσπάνι και μια μους με αέρινη υφή.
Για το παγωτό θα χρειαστείτε:
1 κουτί γάλα ‏εβαπορέ
Μισό κουτί ‏ζαχαρούχο γάλα
1 φάκελο κρέμα ‏σαντιγί σε σκόνη
2 κουτιά ‏μπισκότα σοκολάτας τετράγωνα
Για τη μους θα χρειαστείτε:
200 γραμμάρια ‏σοκολάτα κουβερτούρα
2 κουταλιές της σούπας ‏στιγμιαίος καφές
5 κουταλιές της σούπας ‏βούτυρο λιωμένο
5 ‏αυγά
4 κουταλιές της σούπας ‏ζάχαρη ανάμικτη με μια βανίλια σε σκόνη
1/4 του λίτρου ‏κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά για σαντιγί
‏τρίμματα σοκολάτας για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Για το παγωτό:
Βάζετε στο μίξερ το εβαπορέ και το ζαχαρούχο και χτυπάτε για 5 λεπτά.
Έπειτα προσθέτετε τη σκόνη σαντιγί και χτυπάτε γύρω στα 10 λεπτά ή μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα.
Παίρνετε ένα τετράγωνο ταψί και στρώνετε τον πάτο με μπισκότα προς την ίδια κατεύθυνση όλα.
Ρίχνετε από πάνω την κρέμα και σκεπάζετε πάλι με μπισκότα προς την ίδια κατεύθυνση.
Βάζετε το ταψί στην κατάψυξη και περιμένετε να παγώσει για περίπου 5 ώρες.
Όταν παγώσει κόβετε με το μαχαίρι.
Για τη μους:

Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε τα 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα, τις 2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές, τις 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο, τα 5 αυγά, τις 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ανάμικτη με μια βανίλια σε σκόνη, το 1/4 του λίτρου κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα πάνω από το σάντουιτς παγωτό και το απλώνετε με μια σπάτουλα. Παγώνετε στην κατάψυξη.
Τέλος σερβίρετε πασπαλίζοντας με τρίμματα σοκολάτας.
Tip: Για να μην κάτσουν άσχημα τα μπισκότα στο πάνω μέρος. Θα τα στρώσετε αφού κρυώσει το παγωτό μας μετά από 3 ή 4 ώρες. Αν έχετε παγωτομηχανή, παραλείπετε αυτό το βήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου