Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Μηλόξυδο: Το προϊόν της φύσης που κάνει θαύματα στην υγεία μας!





Το μηλόξυδο είναι ένα προϊόν που έχει ευρεία χρήση στην ελληνική κουζίνα, ωστόσο λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν τις ευεργετικές ιδιότητες που μπορεί να προσφέρει στον οργανισμό μας η κατανάλωση του. Θα το βρείτε σε ένα φαρμακείο online σε προνομιακή τιμή.
Το μηλόξυδο βοηθάει στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού, ενώ «καίει το περιττό λίπος και μειώνει την κατακράτηση υγρών με σταθερό και φυσικό τρόπο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σαλάτες και άλλα πιάτα ή να καταναλωθεί σκέτο. Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή στη δοσολογία, ειδικά από όσους ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή.

Πρόκειται για ένα 100% φυσικό προϊόν με γεύση παρόμοια με αυτή του κλασσικού ξυδιού. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, δύο κουταλιές της σούπας μηλόξυδο πριν τον ύπνο, έφεραν ευνοϊκές αλλαγές στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα από το επόμενο κιόλας πρωινό. Σε έρευνες που έγιναν σε ποντίκια, η χορήγηση του αύξησε τα ποσοστά της HDL («καλής») χοληστερόλης και μείωσε τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων.
Το ξύδι μηλίτη μπορεί να μειώσει σημαντικά το σωματικό βάρος, το κοιλιακό λίπος και την περιφέρεια της μέσης, όταν καταναλώνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, σε μικρές δόσεις. Αποτρέπει τη συσσώρευση λίπους στο σώμα και στο ήπαρ. Το οξικό οξύ συμβάλλει στην μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Το μηλόξυδο χρησιμοποιείται στο μαγείρεμα, αντί για το άσπρο ξύδι. Ταιριάζει στις σαλάτες, ειδικά με λαχανικά εποχής. Βέβαια, οι σύγχρονοι σεφ το χρησιμοποιούν και σε πολλές συνταγές, τόσο παραδοσιακές όσο και νεότερες.
πηγή: msn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου