Υλικά
- 24 φύλλα κρούστας (2 πακέτα)
- 1250 ml γάλα
- 8 αβγά
- 1 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1/2 πακέτο φρέσκο βούτυρο
- 125 γρ. κόρν φλάουρ
- 30 γρ. βανίλια
- το ξύσμα απο ενα πορτοκάλι και ενα λεμόνι
- Για το σιρόπι
- 3 κούπες ζάχαρη
- 3 και κάτι κούπες νερό
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με την ζάχαρη πολύ καλά.
- Βάζουμε το γάλα να κάψει και ρίχνουμε το μείγμα και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τη βανίλια και το ξύσμα και αφού διαλύσουμε το κόρν φλάουρ με λίγο γάλα το ρίχνουμε και ανακατεύουμε.
- Μολις πήξει κατευάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο (δεν το έχουμε λιώσει).
- Στρώνουμε τα 12 φύλλα περνώντας ενα - ενα με βούτυρο και ρίχνουμε την κρέμα. Συνεχίζουμε με τ άλλα 12 φύλλα με τον ίδιο τρόπο.
- Χαράζουμε το γαλακτομπούρεκο και το ραντίζουμε με βούτυρο και νερό.
- Ψήνουμε στούς 180 βαθμούς για 1 ώρα.
- Μόλις βάλουμε το γλυκό στο φούρνο ετοιμάζουμε το σιρόπι και το βράζουμε για 15 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου