Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Ένα γλυκό σκέτη «κόλαση» - Φτιάξτε τα πιο λαχταριστά σοκολατάκια πραλίνας!


Σοκολατάκια – τρούφες γεμισμένα με πραλίνα: Συνταγή για ένα πολύ πολύ γρήγορο γλύκισμα που θα σας ξετρελάνει!


Για τα σοκολατάκια θα χρειαστείτε
200 γρ. ‏φουντούκια
400 γρ. ‏ζάχαρη ψιλή
8 κ.σ. ‏νερό
280 γρ. ‏κρέμα γάλακτος
450 γρ. ‏σοκολάτα κουβερτούρα
Για το βούτηγμα θα χρειαστείτε
200 γρ. ‏σοκολάτα κουβερτούρα
‏ζάχαρη άχνη & κακάο άγλυκο (Για το πασπάλισμα)
Εκτέλεση
Για τα σοκολατάκια
Βάζετε σε ένα μπολάκι τα φουντούκια και με τα χέρια τρίβετε και αφαιρείτε τη φλούδα τους. Σε αντικολλητικό τηγάνι ή κατσαρόλα ρίχνετε την ψιλή ζάχαρη με το νερό. Ανακατεύετε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα και ζεσταίνετε μέχρι να σχηματιστεί μια ξανθή καραμέλα.
Προσέχετε να μην παραψηθεί γιατί θα πικρίσει. Όταν πάρει χρυσαφί χρώμα η καραμέλα προσθέτετε στο τηγάνι τα ολόκληρα φουντούκια και τα αφήνετε για 1 λεπτό. Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά.
Αλείφετε ένα ορθογώνιο ταψί με λίγο ελαιόλαδο και αδειάζετε μέσα προσεκτικά την καραμέλα με τα φουντούκια.
Προσοχή γιατί καίει πολύ. Απλώνετε ομοιόμορφα με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή σπάτουλας και αφήνετε για 30 λεπτά να κοκαλώσουν. Σπάζετε την καραμέλα σε κομμάτια και τη χτυπάτε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος με την κουβερτούρα, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτετε τότε την τριμμένη καραμέλα και ανακατεύετε. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ, το σκεπάζετε με μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά με 1 ώρα. Αφού κρυώσει καλά το μείγμα για τις τρούφες, το βγάζετε από το ψυγείο και χρησιμοποιώντας τα χέρια μας ή με δυο κουτάλια, όπως σας βολεύει καλύτερα, δίνετε στρογγυλό σχήμα στις μπουκίτσες σας

Για το βούτηγμα
Σε μπέν μαρί λιώνετε την κουβερτούρα. Αφού σχηματίσετε τις μπαλίτσες της πραλίνας τις βουτάμε με ένα κουτάλι ή με οδοντογλυφίδα στην κουβερτούρα και τις αφήνετε σε πιατέλα, σχάρα ή λαδόκολλα για να κρυώσουν και να δέσουν. Τέλος πασπαλίζετε τα τρουφάκια με άχνη ζάχαρη και κακάο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου