Η απόλυτη συνταγή για να φτιάξετε μια γρήγορη και πολύ γευστική πίτσα!
Με σπιτική ζύμη που δε χρειάζεται μαγιά.
Με σπιτική ζύμη που δε χρειάζεται μαγιά.
Για τη ζύμη θα χρειαστείτε
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. χλιαρό γάλα
1 κοφτή κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. ξίδι
1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
125 γρ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. χλιαρό γάλα
1 κοφτή κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. ξίδι
1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
Για τη σάλτσα θα χρειαστείτε
1 συσκευασία αποφλοιωμένα ντοματάκια
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
λίγο φρέσκο βασιλικό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
λίγο φρέσκο βασιλικό
Για τη γέμιση θα χρειαστείτε
ζαμπόν ή γαλοπούλα
γκούντα
μοτσαρέλα μπαστούνι
πιπεριά πράσινη
γκούντα
μοτσαρέλα μπαστούνι
πιπεριά πράσινη
Εκτέλεση
Βάζετε όλα τα υλικά για την εύκολη ζύμη για πίτσα σε ένα μπολ και τα ζυμώνετε να ενωθούν σε μπάλα.
Λαδώνετε καλά το μεγάλο ταψί της κουζίνας. Με τα δάχτυλα απλώνετε τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Απλώνετε τη σάλτσα, γαρνίρετε την πίτσα με φέτες ζαμπόν, φέτες η τρίμματα τυριού και τέλος με φέτες πιπεριάς.
Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 30′ μέχρι να ροδίσει καλά η ζύμη.
Λαδώνετε καλά το μεγάλο ταψί της κουζίνας. Με τα δάχτυλα απλώνετε τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Απλώνετε τη σάλτσα, γαρνίρετε την πίτσα με φέτες ζαμπόν, φέτες η τρίμματα τυριού και τέλος με φέτες πιπεριάς.
Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 30′ μέχρι να ροδίσει καλά η ζύμη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου