Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι!!






Για την πίτα
1 φλ. αλεύρι
2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
3 αβγά
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. γιαούρτι
1/2 φλ. ηλιέλαιο
1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού

Για το σιρόπι

2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
1 1/2 φλ. νερό
3 φλ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας για 10 λεπτά όλα τα υλικά μαζί και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα.

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε με σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το λάδι και το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτουμε το μείγμα με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.Λαδώνουμε ένα ταψί, (όχι μεγάλο) και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.

Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με φιλέ αμυγδάλου και ψήνουμε στον φούρνο για 45' περίπου.Όταν βγάλουμε την πίτα από τον φούρνο, μετά από 10 λεπτά τη χαράζουμε σε κομμάτια και την περιχύνουμε με το σιρόπι, ρίχνοντάς το λίγο λίγο με κουτάλα.

Ταιριάζει με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου