Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Μία υπέροχη συνταγή: Φτιάξτε τα διάσημα μπισκοτο-κεκάκια με πορτοκάλι και σοκολάτα!


Είναι πεντανόστιμα!

Όλοι μας τα έχουμε δει στο σούπερ μάρκετ και σίγουρα όλοι μας κάποια στιγμή τα έχουμε δοκιμάσει.


Η ονομασία τους παγκοσμίως είναι Jaffa cakes αλλά εμείς τα έχουμε στο νου μας σαν μπισκότα με υφή κέικ και γεύση πορτοκάλι και σοκολάτα.
Σας έχουμε την καλύτερη συνταγή για να μη χρειαστεί να τα αγοράσετε ξανά από το σούπερ μάρκετ αλλά να φτιάξετε τα δικά σας υπέροχα σπιτικά μπισκότα.
Για τα μπισκότα πορτοκάλι σοκολάτα - jaffa cakes θα χρειαστείτε
1 ‏πορτοκάλι
1 πακέτο ‏ζελέ πορτοκάλι (Η συνταγή μπορεί να εκτελεστεί ή με ζελέ πορτοκάλι ή με μαρμελάδα πορτοκάλι, η επιλογή δική σας!)
50 γρ. ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
50 γρ ‏ζάχαρη άχνη
2 ‏αυγά
200 γρ. ‏σοκολάτα κουβερτούρα καλής ποιότητας 70% και πάνω

Εκτέλεση
Τρίψτε το πορτοκάλι και κρατήστε το ξύσμα στην άκρη για αργότερα
Φτιάξτε το ζελέ και ρίξτε το σε ταψάκι για να παγώσει επίπεδα και να γίνει λεπτό. Πριν τοποθετήσετε μέσα το ζελέ απλώστε στο ταψάκι με μεμβράνη. Βάλτε το να παγώσει καλά.jafa cakes - μπισκότα πορτοκάλι σοκολάτα
Βάλτε στο μάτι ένα κατσαρολάκι με νερό μέχρι να βράσει. Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώστε τη θερμοκρασία έτσι ώστε να σιγοβράζει. Τοποθετήστε πάνω ένα μπολ (Πώς κάνουμε στο μπέν μαρί; αυτό ακριβώς) και προσθέστε τη ζάχαρη, τα αυγά και το ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπήστε μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο και απαλό.jaffa cakes - μπισκότα πορτοκάλι σοκολάτα jaffa cakes - μπισκότα πορτοκάλι σοκολάτα
Στη συνέχεια αποσύρετε το μπολ από τη κατσαρόλα και προσθέστε το αλεύρι. Ανακατέψτε με κουτάλα (όχι μίξερ) ελαφριά και απαλά με κυκλικές κινήσεις. Ρίξτε το μείγμα σε ταψάκια για muffins. Περίπου τόσο όσο να καλύψει τον πάτο.

Περίπου τόση ποσότητα: jaffa cakes - μπισκότα πορτοκάλι σοκολάταjaffa cakes - μπισκότα πορτοκάλι σοκολάτα
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτάκια. jaffa cakes - μπισκότα πορτοκάλι σοκολάτα. Αφού τα βγάλετε από το φούρνο αφήστε τα να κρυώσουν. Δεν τα βγάζετε από τη φόρμα. Απλά τα κουνάτε με ένα κουτάλι για να χαλαρώσουν λίγο.
Με ένα στρογγυλό κουπάτ ή καπάκι στρογγυλό κόψτε στρογγυλά κομμάτια από το ζελέ.jaffa cakes - μπισκότα πορτοκάλι σοκολάτα. Τοποθετήστε πάνω σε κάθε κεκάκι.
Εδώ να επαναλάβω ότι μπορείτε να βάλετε μαρμελάδα η και συνδυασμό των δύο. jaffa cakes - μπισκότα πορτοκάλι σοκολάτα.
Στη συνέχεια και αφού έχετε λιώσει τη σοκολάτα σε μπεν μαρί την απλώνετε πάνω σε κάθε κεκάκι. Μην το παρακάνετε. Θέλουμε λεπτό στρώμα σοκολάτας. jaffa cakes - μπισκότα πορτοκάλι σοκολάτα
Με τη βοήθεια κουταλιού τα βγάζουμε από το ταψάκι και τα απολαμβάνουμε!!! Είναι μεγάλη η αγάπη μου γι’ αυτά τα κεκάκια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου